lørdag 25. august 2012

Lunsjkaker

I går var jeg på middag hos min kjære søster som ble 25 år. Vi fikk servert deilig lammelår med senneppoteter og salat. Det ble selvsagt servert vin, masse vin. No som resulterte i at jeg var veldig sliten i dag ;)
Og når jeg er "sliten" er det junk food som teller.
Så i dag snuste jeg gjennom en haug med blogger for å finne noe deilig mat som ikke var take away.
Valget falt på denne, men med samme senneppotetene som i går.


Lunsjkaker

400g kjøttdeig
1 egg
1-2 ss potetmel
salt og pepper
1-2 dl melk
1-2 dl amerikansk blandind
smør til steking 

Bland sammen kjøttdeig, egg, og potetmel.
Bland inn litt og litt melk, til du får rett konsistens, bland inn den amerikanske blandingen  og la det stå kjølig frem til steking.

Ta en håndfull deig, husk å ha våte hender når du gjør dette, lag en karbonade stor kake og stek, når du ser at halve kaken har skiftet farge, snur du de og steker videre til kaken er fast.

Sennepspoteter

800g småpoteter
4 ss sennep( jeg hadde 2 sterk og 2 grov)
hvitløk
olje

Skrubb potetene, legg de i en ildfast form, bland inn sennep og litt olje. 
Jeg hadde masse hvitløk i, delte fedd i to, og blandet de inn, du trenger ikke ha så masse i viss du ikke er glad i hvitløk.
Stekt potetene i ca 30 min på 200 grader.

onsdag 15. august 2012

Julia Child

Julia Child, bilde fra wikipedia

I dag hadde Julia Child vert 100 år, Julia var en amerikansk kokk, forfatter og tv personlighet og gjennom boka "Master the art of frech cooking" presentert hun amerika for det franske kjøkkenet.
Jeg ble kjent med Julia Child gjennom filmen Julie&Julia en helt fantastisk film som fikk meg til å både gråte og le, og ikke minst lot tenne løpe i vann !

Vi feiret bursdagen hennes med en fransk potetsalat!

  • 1 kg potet
  • 1 stk purre
  • 4 ts sennep
  • 2 dl olivenolje
  • 4 ss vineddik
  • ½ ts grovmalt pepper
  • ½ bunt hakket frisk kruspersille

Børst potetene og legg dem i kokende vann. Kok potetene til de så vidt er møre når du stikker i dem med en kniv (20-30 min avhengig av sort). Slå av vannet. Når potetene er så avkjølt at du kan ta i dem, skjærer du dem i tykke skiver og legger dem i en bolle. 

Dressingen kan du lage mens potetene koker: Skjær vårløken i tynne skiver og rør sammen sennep, vineddik, salt og pepper i en skål. Visp inn olivenoljen.

Hell vårløken og dressingen over de varme potetene og bland alt ved å riste bollen forsiktig. Pynt med hakket kruspersille.