onsdag 15. august 2012

Julia Child

Julia Child, bilde fra wikipedia

I dag hadde Julia Child vert 100 år, Julia var en amerikansk kokk, forfatter og tv personlighet og gjennom boka "Master the art of frech cooking" presentert hun amerika for det franske kjøkkenet.
Jeg ble kjent med Julia Child gjennom filmen Julie&Julia en helt fantastisk film som fikk meg til å både gråte og le, og ikke minst lot tenne løpe i vann !

Vi feiret bursdagen hennes med en fransk potetsalat!

  • 1 kg potet
  • 1 stk purre
  • 4 ts sennep
  • 2 dl olivenolje
  • 4 ss vineddik
  • ½ ts grovmalt pepper
  • ½ bunt hakket frisk kruspersille

Børst potetene og legg dem i kokende vann. Kok potetene til de så vidt er møre når du stikker i dem med en kniv (20-30 min avhengig av sort). Slå av vannet. Når potetene er så avkjølt at du kan ta i dem, skjærer du dem i tykke skiver og legger dem i en bolle. 

Dressingen kan du lage mens potetene koker: Skjær vårløken i tynne skiver og rør sammen sennep, vineddik, salt og pepper i en skål. Visp inn olivenoljen.

Hell vårløken og dressingen over de varme potetene og bland alt ved å riste bollen forsiktig. Pynt med hakket kruspersille.

1 kommentar: