tirsdag 29. januar 2013

Rundstykkene som får deg til å føle deg som wonder woman

Denne deigen er så genial at det nesten gjør litt vondt! Du setter den kaldt til heving i 10-12 timer og kan servere deilige hjemmelagde rundstykker på null tid når det absolutt ikke er forventet.
Jeg satte min deig om morgenen og etter spinningtimen om kvelden, rullet jeg ut rundstykkene, satte de til heving, gikk i dusjen imens ovnen ble varm, og var verdensmester når jeg serverte mannen lunkne rundstykker med brunost .
Jeg fant oppskriften inne hos Gry

Rundstykker
ca 32 stk

2kg hvetemel
4dl blandede frø 
(solsikke, lin og gresskar)
2 ts tørrgjær
1,5 ts salt
2ss sukker
5 ss rapsolje
1,4 l kaldt vann
1 egg for pensling

Bland sammen alt det tørre i en kjøkkenmaskin, unntatt gjæren.
Bland gjæren ut i litt av vannet.
Bland inn alt det våte og elt i ca 5 min.
Dekk til med plast og sett i kjøleskapet over natten eller i ca 10 timer.

Del deigen i 32 deler, rull ut til rundstykker.
Sett ovnen på 200 grader og dekk til rundstykkene, la de heve i ca 20 min.
Pensle rundstykkene med egg og  stek de midt i ovnen i va 20 min.
Avkjøl litt før servering.

1 kommentar:

  1. Genialt! Skal SÅ prøva ut dinna!
    Klem Helene

    SvarSlett