torsdag 23. februar 2012

Mandelkaker med appelsin og sjokolade

Denne oppskrifta fant jeg inne på LCHF-bloggen, jeg fikk de ikke til like bra som henne, for min foodprosessor er rett og slett for dårlig til å bruke til å hakke mandler fint nok. Men gode ble de ;)


3 eggehviter
3 ss sukrinmelis
200 g skåldede malte mandler
1 ts bakepulver
skallet av en appelsin
40 g hakket mørk sjokolade (minst 70 %)



Sett ovnen på 200 grader.

Visp eggehviter og sukrinmelis (eller annen søtning) til hvitt skum. Eggehvitene trenger ikke bli stive.

Bland malte mandler, bakepulver og appelsinskall i eggehvitene. Bland godt. Om du ikke er redd for de ekstra karbohydratene det gir, kan du godt presse litt appelsinsaft ned i røra.

Bland inn den hakkede sjokoladen.

Sett deigen i små topper på en bakepapirkledd stekeplate. På bildene ser du at jeg har brukt en kakesprøyte med stor åpning til å lage kakene med. Men det går like greit uten, om du ikke har en kakesprøyte.

 Stek kakene i 10 - 12 minutter. Jeg synes de er best om de fortsatt er myke inni når de er ferdige. Oppbevar i en lufttett boks, eller i fryseren. Disse smaker forresten best dagen etter at de er bakt.

torsdag 16. februar 2012

Pizza

Jeg har virkelig savnet pizza med sprø bunn, har prøvd mange men fant ut at denne var enklest og den klarer jo til og med mannen å mekke sammen mens jeg kan kvile meg på sofaen ;)

Vi brukte dette fyllet:
Kjøttdeig
Bacon
Løk
Hvitløk
1 boks hakkede tomater
1 ss tomatpuré
Skivet sjampinjong 
Litt mais (ikke viss du lever strengt LCHF)
oregano 
timian
1ts sambal olek
og ost 

Stek kjøttdeig, løk, og hvitløk, hell over tomatene, tomatpuré, sambal olek og krydderet. 
La det småkoke i minst 10 min og bre det over den stekte pizza bunnen, dryss over litt mais og sjampinjong. Ha ost over og topp med noen skiver bacon. Stekes i ovnen på 225 grader til osten er gyllen.


søndag 12. februar 2012

Endelig!

Endelig er kommoden i hus! Jeg har ventet i mnd vis på den. Denne kommer fra familiegården til mannen min, søster til farfaren hans hadde den med seg når ho flyttet og giftet seg, så her snakker vi gammel! Det var sønnen hennes som tok kontakt med mannen og lurte på om vi var interesserte i den! Jeg hoppet av glede når jeg så de første bildene! Og jammen hopper jeg ikke enda, når jeg endelig har fått den i hus!


Så i dag reiste mannen og svigerfar til Stavanger for å hente den, mens jeg var hjemme med ungene og holdt på å gå på veggene når det viste seg at de ikke nådde den planlagte fergen hjem og jeg måtte vente en halv time til ;)


Vi tror ikke knottene er originale, men vi synes de er pene for det og kommer nok til å beholde de :)
Nå skal mannen snakke med farfar sin om hvor gammel den er og om han husker når den kom i hus og eller hvem som laget den.
Synes det er kjempe stas å ha ett familie møbel i stua :)

lørdag 11. februar 2012

Pizzabunn tips

I går laget vi pizza her i huset, og vi gjorde det enkelt!
Vi brukte en Møllerens Lavkarbobrød mix, smurte deigen utover en langpanne, stekte bunnen i 20 min før på 225 grader før vi la fyllet på. Og det var fantastisk med en deig som blir fast og går an å holde i hånden! Mektig, kunne kanskje ha mettet 4-5 voksne, vi har mer igjen etter å ha spist rester til lunsj i dag!